Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

22 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Από τις τελευταίες ανακοινώσεις στο  site της UNICEF:
''Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού η UNICEF επισημαίνει ότι κατά τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, το σώμα του θα περάσει από την πιο θαυμαστή φάση της ανάπτυξης.
Αφυπνίζονται μάτια καινούργια στον κόσμο για την επεξεργασία του φωτός και των χρωμάτων. Μυς που δεν ελέγχονται σιγά-σιγά αρχίζουν να υπακούσουν σε εντολές του παιδιού για να αγγίξει, να κλωτσήσει και να χαμογελάσει. Για πρώτη φορά, ένα παιδί θα αισθανθεί κάτι που ονομάζεται ελπίδα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα ευάλωτης φάσης της ανάπτυξης, ότι πίνει ένα παιδί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο οργανισμός του περιέχει περισσότερο νερό, χρησιμοποιεί περισσότερο νερό και είναι σε θέση να διατηρήσει λιγότερο νερό από ό, τι των ενηλίκων.
Όμως, σε πάρα πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, τα παιδιά τις περισσότερες φορές δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο σε βρώμικο, γεμάτο με ασθένειες νερό για να πιούν. Η κατανάλωση τέτοιων νοσογόνων νερών συχνά οδηγεί σε έντονη διάρροια, αφυδάτωση και τελικά στο θάνατο.
Κάθε μέρα πάνω από 3.000 παιδιά πεθαίνουν από διαρροϊκές ασθένειες.
Αυτή τη στιγμή, η ξηρασία στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής έχει αφήσει χιλιάδες παιδιά χωρίς καθαρό νερό. Τα κρούσματα της χολέρας και της διάρροιας απειλούν να σκοτώσουν τα πιο ευπαθή και πιο μικρά παιδιά στη περιοχή. Χωρίς μια δραματική αύξηση στον εφοδιασμό της περιοχής, πολλά θα πεθάνουν...''
http://www.unicef.gr/whatsnew.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου